{ Unaprijedite poslovanje, omogućite osoblju da proširi

svoje znanje o vinima koja prodajete,

uvedite promjene u vaš ugostiteljski objekt, restoran, hotel… }

Edukacija osoblja u ugostiteljstvu

Dobro osposobljeno osoblje i noviteti koje uvodite u vaš ugostiteljski objekt primarni su za dobru prodaju vina. Osoblje bi trebalo poznavati svako vino iz vaše vinske karte.
Treba poznavati osnovne karakteristike ponuđenih vina, ovladati vinskim rječnikom, imati dovoljno znanja o vinima kako bi preporučili pravu etiketu gostima koji su neodlučni ili nikad nisu kušali određeno vino.

Cilj programa vinskog konzaltinga je osigurati novu i višu razinu educiranosti konobara, voditelja i vlasnika ugostiteljskih objekata.
Upoznati, obučiti i istrenirati osoblje kako bi se boljim promoviranjem i ponudom povećala prodaja vina iz vinske karte. Edukacije
se provode u prostoru restorana ili hotela s vinskom kartom i jelovnikom objekta.
Osoblje trenira komunikaciju s gostom, uči kako prodati i ostale proizvode koje restoran ili hotel nudi, stječu dodatnu sigurnost i
samopouzdanje.
Omjer teoretskog i praktičnog dijela učenja je podjednako podijeljen, a sastoji se od tri paketa.
Crianza je paket kojim se stječu osnovna znanja o vinima i njihovom posluživanju. Praktični dio je 50% programa i radi se s vinima iz vinske karte. Ukupno trajanje je 8-10 sati.
Početci vinarstva i vinogradarstva

Vinifikacija

Osnovna podjela vina prema zakonu o vinu u RH

Vinske regije i vinogorja u RH

Uvod u sommelijerstvo

Pravilan način posluživanja i ophođenje s gostom

Tehnike degustacije (kušanja)

Upoznavanje pjenušavih vina

Tehnika sljubljivanja hrane i vina

Aperitivi i digestivi (što su i kako se poslužuju)
8-10
sati
Reserva je nadogradnja koja je u potpunosti prilagođena restoranu ili hotelu te je logički nastavak paketa Crianza u ukupnom trajanju od 12 sati.
Upoznavanje vinske karte

Sljubljivanje vina iz vinske karte s konkretnim jelom iz jelovnika

Vinska karta slaže se prema jelovniku i prilagođava se potrebama i željama naručitelja.

Pri sljubljivanju vina iz vinske karte i jela iz ponude restorana koriste se najsuvremenije metode imajući na umu tradicionalne kombinacije.
4
sata
Gran reserva je namijenjena objektima koji žele svoju ponudu upotpuniti stranim vinima ili žele naučiti nesto više o njima. Ovaj dio obuke traje 4 sata.
Vina svijeta

Upoznavanje s najvažnijim svjetskim vinskim regijama

Uspoređivanje hrvatskih vina s poznatim svjetskim vinima
4
sata
Dodatna predavanja s temom jakih alkoholnih pića, cigara, čajeva, kave te vinskog bontona i kulture stola osiguravamo u suradnji s našim partnerima predavačima.
Jaka alkoholna pića

Cigare

Piva

Čajevi

Kave
po dogovoru
Polaznici će s novim znanjem i vještinama primjereno i ravnopravno komunicirati s gostima o vinu te na taj način kroz bolje promociju, ponudu i degustaciju vina, direktno utjecati na povećavanje prodaje vina.
Savjetovanje u izradi ili izmjeni vinske karte

Osmišljavanje vinske karte, izmjena već postojeće, pravilan vinski rječnik za što kvalitetnije poslovanje vašeg objekta.

Potrebno vam je osmišljavanje vinske karte ili želite izmjenu i osvježenje već postojeće?
Vinska karta često sadrži nedovoljno informacija o ponuđenim vinima. Osim zemlje podrijetla, vinske regije i godine proizvodnje, malo se toga može saznati o vinu.
U dogovoru i suradnji s vama, pripremamo izradu nove ili mijenjamo postojeću pazeći pri tom na potrebne informacije, vinski rječnik, sljubljivanje vina iz vinske karte s jelima iz jelovnika te sljubljivanje desertnih vina sa slasticama. U dogovoru s vama kreiramo i izgled vinske karte te osiguravamo pripremu i tisak.
Višegodišnjim radom u distribuciji vina stekli smo potrebno iskustvo te u skladu s vašim potrebama posredujemo kod dobavljača vina ili vinara kako bi vaša ponuda bila što kvalitetnija.
Osim savjeta pri odabiru vina, osmišljavamo jedinstvenu i prepoznatljivu ponudu aperitiva i digestiva u skladu s karakterom ugostiteljskog objekta.
Kvalitetno izrađena vinska karta ključ je prepoznatljivosti ugostiteljskog objekta.
Savjetovanje pri otvaranju ili obnavljanju ugostiteljskog objekta

Postajete ugostitelj i dvoumite se što uraditi kako bi vaša ponuda postala prepoznatljiva? Obnavljate postojeći objekt?

Otvarate li caffe-bar, vinski bar, restoran ili obnavljate postojeći objekt, a u nedoumici ste što i kako napraviti. Pomažemo vam konkretnim savjetima u boljem, bržem i kvalitetnijem predstavljanju vašeg objekta.
Savjeti oko nabave opreme, sitnog inventara, osmišljavanje vinske karte, karte aperitiva i digestiva, stručno usavršavanje konobara i voditelja vinskog bara te pomoć pri kontaktu s distributerima vina, vinarima, kako odgovarajuće urediti prostor. Osmišljavamo također program vinskih događanja (degustacije vina, promoviranje novih vina, izbor zanimljivog vina te njegovo sljubljivanje s točno određenim jelom iz jelovnika). Nudimo mogućnost uspostavljanja dugoročne suradnje prema vašim potrebama.
Stečeno iskustvo u dvadesetogodišnjem radu u prodaji i distribuciji vina rado ćemo podijeliti s vama.
Yacht crew consulting - Stručno usavršavanje osoblja na jahtama

Stručno usavršavanje osoblja na jahtama. Bezbrojni zaljevi i uvale, rajske plaže, skoro pa netaknuta priroda, razlozi su s zbog kojeg je iz godine u godinu hrvatski yachting turizam konkuretan. Vlasnici i voditelji jahti žele kvalitetnu i educiranu posadu.
Stručno usavršavanje je namijenjeno posadama na jahtama, u potpunosti je prilagođeno njima te se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela usavršavanja.

8-16
10
4-8
4
12
4
1
polaznika
sati teoretski dio
sati praktični dio
hrvatska vina
svjetskih vina
različita tipa piva
cigara
1500 kn
Edukacija za djelatnike turističkih agencija i turističke vodiče

Kako pomoći turističkim djelatnicima u pričanju vinske priče, kako približiti im hrvatsku enogastronomsku ponudu turistima, uvesti ih u čaroban svijet okusa i mirisa našeg podneblja?

12
15
sati
vina
na upit

{ Vinske crtice }

S vinom se lako sprijateljiti. Nakon jedne do dvije čaše brige odu u ladicu, nakon butelje nestanu.