" U vodi se vidi lice, a u vinu srce. "

Ushit koji sam osjetio pri prvom susretu s vinom na vinskoj radionici, osjećam jednakim intezitetom i danas.
Kroz privatna druženja s istinskim zaljubljenicima u vino, razna vinska događanja, radionice, edukacije, završene škole,
hobi je postao zanimanje.

Radeći u prodaji i distribuciji vina upoznao sam ponajbolja svjetska vina i shvatio koliko smo blizu, a u isto vrijeme daleko u toj priči.
Nakon niza održanih prezentacija, osmišljenih vinskih karata, educiranja ugostiteljskih djelatnika i voditelja restorana, odlučio sam se profesionalno baviti time.

Želio bih kroz savjetovanja, educiranja i treninge podignuti kulturu vina na jednu višu razinu. Kod onih koji se profesionalno time bave, ali i kod zaljubljenika u vino te svojim radom pridonijeti razvoju turizma i kvaliteti konzumacije vina u svakodnevnom životu.

Često volim reći kako svako vino priča svoju priču. Mi ju samo moramo razumjeti i uživati u njoj u svim životnim prilikama.
Alen Gulan

" Vino bistri um i otvara nove vidike. "

Moja ljubav prema vinu razvijala se postepeno. Prolazeći vinskim putevima Lijepe naše, uglavnom kroz posao komercijale, iznenadila me raznolikost i ljepota naših vinogorja te se probudio interes za vinom i želja za znanjem. Dugo sam surađivao s ponajboljim hrvatskim vinarijama, divio se bogatstvu Dalmacije, Istre, bregovite Hrvatske, Slavonije i Podunavlja.

Educiranjem pri Akademiji vina, polazeći sommelierske tečajeve i vinska usavršavanja približio sam se svijetu vina, upoznao ga i zavolio.

Razvojem gastro scene osjetio se nedostatak kvalificiranih edukatora u vinskom svijetu. Kroz približavanje vina ljubiteljima tog pića, ali i ugostiteljskim djelatnicima, zajedno sa svojim suradnicima počeo sam održavati vinske radionice i edukacije koje su odlično prihvaćene.

Upravo su nam polaznici tih radionica dali vjetar u leđa te smo se odlučili ozbiljno posvetiti ovom poslu. Posao možda i nije prava riječ, jer zaista uživam u ovome što radim.
Siniša Koceić

Duje Koceić

Promotor, voditelj degustacija vina

Gosti s izuzetnim zanimanjem prate svaku Dujinu priču. Uvijek nasmijan, uslužan i vrlo profesionalan.

Irena Rogulj

Fotografijom se bavi zadnjih šest godina. Održala je samostalnu izložbu u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, nagrađivana u fotoklubu Split.

Svojim fotoaparatom bilježi naša vinska druženja, autor je većine fotografija na našoj stranici.

Vanja Šubašić Tadić

Prati naše vinske radionice, promoviranja, edukacije, bilježi događanja na društevnim mrežama.

Sve informacije i dojmove trudi se sklopiti u smislenu i simpatičnu cjelinu. :)

Matea Vuletić

Iskustvo i vještine stekla u jednoj od najpoznatijih kavana Cukarin u Splitu. Obilazeći niz edukacija, coffee shopova i festivala postaje istinski „coffee geek“. Pokreće facebook stranicu BARISTA TO GO, za sve bariste i ljubitelje kave.
Svoje znanje pokazala na natjecanjima diljem Hrvatske, postala najbolja u kategoriji latte art-a. U Opatiji na Monin Barista Challenge 2016. godine, osvojila je 2. mjesto. Osim u ulozi natjecatelja, radila je kao glavni sudac Skmer Acmer organizacije na Grand Gourmet, međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, konoba i restorana u kategoriji za najboljeg barista.

Saša Zec

Enolog, stručnjak za područje marketinga i tržišta vina s dugogodišnjim iskustvom u vinarstvu, direktor Vina Mosaica d.o.o.

Radio je kao direktor prodaje i marketinga u Agrokor Vina, rukovoditelj koordinacije prodaje vina i Japa u Jamnici d.d., product manager u Badel 1862.

Badel 1862


Bedalov


Belje


Bokeria


Carić


Dalmacija Vino


Dujkin dvor


Đir

restoran pizzeria

F de marr

restoran

F maduro

klub

F marine

restoran

Fabrique

pub

Fera vino


Grabovac


Harbor Cook

House$Club

Hoteli


Hoteli Mlini


Hoteli prezident Solin


Iločki podrum


Jamaica d.d.


Kaštel Slanica

restoran

Kolar


Konoba Dalmatino


Korta

konoba

Kovač


Krolo


Matela


Mazgoon


Milan


Muzej grada Splita


Muzeji


No stress


Olive tree


PP Orahovica


Prović


Radmanove mlinice

restoran

Sajam Gast


Scmer Acmer


Skelin


Sladić


Sv. Dominik


Svpetrvs hotel


Udruga Hvarskih


vinara


Vina Mladina


Vina Škoro


Vinarija Pilač


Vinski podrum


Violić


Visoka škola Aspira


Visoko učilište Atlantis


Županović


{ Vinske crtice }

Maraština – cvjetnog mirisa, postojana