WINE CONSULTING

Unaprijedite poslovanje,
proširite svoje znanje

Omogućite osoblju da proširi svoje znanje.Uz savjetovanja i edukacije organiziramo i promocije te degustacije - neposredan pristup najbolji je put do potrošača.

U prostoru WineBoxa možete u vašem ili našem aranžmanu organizirati promocije vina, alkoholnih pića i ostalih proizvoda. Organiziramo degustacije vina i vinara u restoranima, hotelskim kućama i jahtama.

Ako se želite približiti kupcima neposredna promocija i degustacija najbolji su put kako svoje ideje i proizvode predstaviti budućim partnerima. Pouzdajte se u stručnost i iskustvo tima iz WineBoxa.
Edukacija osoblja u ugostiteljstvuDobro osposobljeno osoblje i noviteti koje uvodite u vaš ugostiteljski objekt primarni su za dobru prodaju vina.

Osoblje bi trebalo poznavati svako vino iz vaše vinske karte.

Treba poznavati osnovne karakteristike ponuđenih vina, ovladati vinskim rječnikom, imati dovoljno znanja o vinima kako bi preporučili pravu etiketu gostima koji su neodlučni ili nikad nisu kušali određeno vino

Ako se želite približiti kupcima neposredna promocija i degustacija najbolji su put kako svoje ideje i proizvode predstaviti budućim partnerima. Pouzdajte se u stručnost i iskustvo tima iz WineBoxa.
PAKETI EDUKACIJA

Polaznici će s novim znanjem i vještinama primjereno i ravnopravno komunicirati s gostima o vinu te na taj način kroz bolje promociju, ponudu i degustaciju vina, direktno utjecati na povećavanje prodaje vina.


OSTALE EDUKACIJESavjetovanje u izradi ili izmjeni vinske karteOsmišljavanje vinske karte, izmjena već postojeće, pravilan vinski rječnik za što kvalitetnije poslovanje vašeg objekta.

Potrebno vam je osmišljavanje vinske karte ili želite izmjenu i osvježenje već postojeće? Vinska karta često sadrži nedovoljno informacija o ponuđenim vinima. Osim zemlje podrijetla, vinske regije i godine proizvodnje, malo se toga može saznati o vinu.

U dogovoru i suradnji s vama, pripremamo izradu nove ili mijenjamo postojeću pazeći pri tom na potrebne informacije, vinski rječnik, sljubljivanje vina iz vinske karte s jelima iz jelovnika te sljubljivanje desertnih vina sa slasticama.

U dogovoru s vama kreiramo i izgled vinske karte te osiguravamo pripremu i tisak. Višegodišnjim radom u distribuciji vina stekli smo potrebno iskustvo te u skladu s vašim potrebama posredujemo kod dobavljača vina ili vinara kako bi vaša ponuda bila što kvalitetnija.

JESTE LI ZNALI DA


osim savjeta pri odabiru vina, osmišljavamo jedinstvenu i prepoznatljivu ponudu aperitiva i digestiva u skladu s karakterom ugostiteljskog objekta.
Kvalitetno izrađena vinska karta ključ je prepoznatljivosti ugostiteljskog objekta.


Savjetovanje pri otvaranju ili obnavljanju ugostiteljskog objektaPostajete ugostitelj i dvoumite se što uraditi kako bi vaša ponuda postala prepoznatljiva? Obnavljate postojeći objekt?.

Otvarate li caffe-bar, vinski bar, restoran ili obnavljate postojeći objekt, a u nedoumici ste što i kako napraviti. Pomažemo vam konkretnim savjetima u boljem, bržem i kvalitetnijem predstavljanju vašeg objekta.

Savjeti oko nabave opreme, sitnog inventara, osmišljavanje vinske karte, karte aperitiva i digestiva, stručno usavršavanje konobara i voditelja vinskog bara te pomoć pri kontaktu s distributerima vina, vinarima, kako odgovarajuće urediti prostor.

DVADESETOGODIŠNJE ISKUSTVO


Stečeno iskustvo u dvadesetogodišnjem radu u prodaji i distribuciji vina rado ćemo podijeliti s vama. Osmišljavamo također program vinskih događanja (degustacije vina, promoviranje novih vina, izbor zanimljivog vina te njegovo sljubljivanje s točno određenim jelom iz jelovnika). Nudimo mogućnost uspostavljanja dugoročne suradnje prema vašim potrebama.


Yacht crew consulting Stručno usavršavanje osoblja na jahtamaStručno usavršavanje osoblja na jahtama. Bezbrojni zaljevi i uvale, rajske plaže, skoro pa netaknuta priroda, razlozi su s zbog kojeg je iz godine u godinu hrvatski yachting turizam konkuretan. Vlasnici i voditelji jahti žele kvalitetnu i educiranu posadu.

Stručno usavršavanje je namijenjeno posadama na jahtama, u potpunosti je prilagođeno njima te se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela usavršavanja.

Kroz ovaj program polaznici stječu teoretska i praktična znanja i vještine koja su im potrebna kako bi što profesionalnije obavljali svoj posao.


ŠTO JOŠ?


Povijest vina i vinove loze u Hrvatskoj, u svijetu te osnovna podjela vina prema zakonu o vinu u RH. Vinske regije i vinogorja u RH Upoznavanje vinskog rječnika, što su pjenušci a što šampanjci. Sljubljivanje hrane i vina. Što su aperitivi i degistivi, kako se poslužuju. Pivo, osnovni stilovi, Craft piva. te uz cigare na kraju je vinski bonton i kultura stola.


Edukacija za djelatnike turističkih agencija i turističke vodičeKako pomoći turističkim djelatnicima u pričanju vinske priče, kako približiti im hrvatsku enogastronomsku ponudu turistima, uvesti ih u čaroban svijet okusa i mirisa našeg podneblja?

Osim predivno očuvane prirode, mora, Hrvatska posjeduje obilje izvrsne hrane i vina, a upravo zbog toga brojni turisti dolaze u Hrvatsku. Bogatstvo okusa i mirisa autohtonih proizvoda jedan su od najjačih sredstava poboljšanja turističke ponude.

Cilj je promovirati bogatu nematerijalnu kulturnu baštinu, razviti gastro i vinsku ponudu kako bi turisti među drugim vinskim i gastro destinacijama odabrali baš Hrvatsku.


ŠTO JOŠ?


Saznajte više o Dalmaciji - riznici autohtonih sorti. Koje su osnove proizvodnje vina, a koje su osnove kušanja vina (organoleptička analiza vina putem vida, njuha i okusa). Upoznavanje vinskog rječnika. Upoznavanje najvažnijih hrvatskih sorti s naglaskom na Dalmaciju. Sljubljivanje hrane i vina, spoj modernog i tradicionalnog. Pričamo o zinfandelu te o Malvasiji dubrovačkoj i Malvaziji istarskoj.

{ Vinske crtice }


Babić - kraljević koji tek treba doći na prijestolje